Personvern

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Brødrene Raastad AS samler inn og bruker personopplysninger.

Kontakt oss på okonomi@raastad.no om noe er uklart, eller du lurer på hvilke opplysninger vi har lagret om deg.

Personopplysninger er alle typer av informasjon som kan relateres til en identifiserbar person, slik som navn, e-postadresse, tlf-nummer osv.

Formålet med behandling av personopplysninger

Vårt formål ved innsamling av personopplysninger er for å behandle deg som kunde, samarbeidspartner, eller interessent. Vi trenger disse opplysningene for å bekrefte deres bestillinger, ta kontakt vdr levering, sende fakturaer og ellers holde kontakt med deg for å informere om sesongvarer, tilbud, åpningstider osv.

Vi vil ikke bruke personopplysninger til andre formål enn det som opprinnelig var intensjonen.

Hvordan vi samler inn personopplysninger

Vi samler inn opplysninger som navn, telefonnummer og e-post via kontaktskjema på nettsiden, mail fra deg eller opplysninger sendt fra et kjedekontor. Dette er opplysninger du frivillig gir oss, og ikke noe vi samler inn uten at det er en interesse fra deg.

Opplysningene blir registrert i vårt CRM-system.

Hvem som har tilgang til dataene

Det er kun vi som er ansatt i Brødrene Raastad som har tilgang til personopplysningene dine, samt våre systemleverandører som vi har databehandleravtaler med. Vi selger aldri informasjonen videre til tredjepart.

Hvor lenge lagrer vi data?

Dersom du har et kundeforhold med oss, lagrer vi dine personopplysninger så lenge kundeforholdet varer. Etter avsluttet kundeforhold sletter vi opplysninger som ikke er viktige for regnskapsdokumentasjons senest 6 måneder etter avslutning.

Din rett til innsyn, retting og sletting

Du har rett på innsyn i de opplysningene vi har lagret om deg, hva de brukes til, hvem som har tilgang til de, hvor lenge de blir lagret og hvor dataene er hentet fra. Du har rett til å be om endring av dine opplysninger.

Du har også rett til å kreve sletting av personopplysninger du mener er unødvendig. Du har også rett til å trekke tilbake ditt samtykke dersom et samtykke var utgangspunktet for vår lagring av dataene.

Kontakt oss gjerne for innsyn, retting eller sletting, eller om det skulle være andre spørsmål.

Påskesalat med kylling og appelsin

Skal kantinen være åpen i påsken?
Da er det hyggelig å lage litt ekstra påskekos for de som er på jobb :)

Oppskriften på en god påskesalat med blant annet kylling, appelsin, valnøtter og vårløk finner du på frukt.no

Alle ingrediensene du trenger finner du i vår nettbestilling - til og med kyllingkjøtt, ferdig kuttet til salat!

Åpningstider i påsken

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god påske!

Ønsker dere å bestille varer i påskeuken er dette våre åpningstider:

Mandag 26. mars -  kl 06:00 - 14:00
Tirsdag 27. mars  -  kl 06:00 - 14:00
Onsdag 28. mars -  kl 06:00 - 12:00
Skjærtorsdag      -   Stengt
Langfredag         -   Stengt
Påskeaften          -   kl 06:00 - 09:00
1. Påskedag         -   Stengt
2. påskedag        -   Stengt

Bestillingsfrist for kuttede frukt og grønnsaker:
For levering påskeaften        - Onsdag 28.3 kl 11:00
For levering tirsdag 3. april   - Påskeaften kl 09:00

 

Vi minner om at tirsdag 3. april er en veldig travel dag for oss, så bestill gjerne i god tid dersom du skal ha levering denne dagen, og ha tålmodighet med våre sjåfører :)

Bilde: frukt.no

Nettbestilling i ny drakt

Ta en titt på vår nye nettbestilling!
- les gjerne dette først :)

Vår nettbestilling har kommet ny drakt, og vi håper du blir fornøyd!
I tillegg til en hyggeligere og mer fargerik layout har vi også fått inn noen etterspurte funksjoner.
 

  • Du kan redigere innkjøpslistene dine mye lettere uten å gå via handlekurven
  • Når du trykker på en varegruppe, vil alle artiklene komme på en side, så du lett kan scrolle deg nedover.
  • Du ser blide av artiklene i artikkellisten (vi jobber med å få bilde på alle artiklene!)
  • Vi har fått en bildekarusell som pr i dag kun er bilder, men her vil det komme tilbud og produktinformasjon etterhvert.


Vi hører gjerne fra deg om du har spørsmål eller tilbakemeldinger på den nye versjonen av nettbestillingen vår.

 

Julens tilbehør - uten stress

Like viktig som mørt kjøtt og fersk fisk i julen, er tilbehøret! Vi har fylt opp lageret med kålrot, kål, erter, mandelpotet og alle andre viktig ingredienser til julematen.

Har dere ikke anledning til å gjøre hele jobben selv så tilbyr vi grønnsakene ferdig skrelt, kuttet eller til og med helt ferdig tilberedt. Her er et utvalg av våre bearbeidede "juleprodukter", hele utvalget av bearbeidede produkter kan dere se når dere logger dere inn på nettbestillingen.

Kålrotstappe    

2725   Kålrot skrelt 5kg
2727   Kålrot ternet 1kg
4221    Kålrotstappe sous vide 2,5kg
2767   Rotmos sous vide laktosefri 2,5kg

Rødkål    

2745-01 Rødkål rå finsnittet 5kg
3515-01  Rødkål sous vide 2kg

Surkål    

2715-02  Hodekål finsnittet 1kg
3516-01  Surkål sous vide 2kg

Ertestuing    

2977-03 Erter petit pois 3kg frys
2768       Ertestuing sous vide 2,5kg
2768-01  Ertestuing sous vide 500g

Poteter    

2335      Potet skrelt 5kg
2334      Potet sous vide 3kg
2336      Potet Sous vide 1,2kg
2316-04 Potet mandel råskrelt 5kg
2316       Potet mandel sous vide 3kg

Rørte tyttebær

1073       Tyttebær 2,5kg frys

Se masse god tips til tilbehør på www.frukt.no

Tid for høstfarger og halloween

Tid for høst og halloween, og vi har alle typer gresskar på lager.
Flaskegresskar, Muskatgresskar, Halloweengresskar, økologisk Hokkaidogresskar og nett med pyntegresskar. Bare søk opp gresskar i nettbestillingen, så får dere full oversikt.

Når dere har skåret ut flotte halloweengresskar til pynting er det fint å bruke innmaten til noe nytting. Under finner dere oppskrift på en supergod suppe hvor dere kan bruke både kjøttet og kjernene.

Gresskarsuppe-FG-05164_500.jpg

Jørns Gresskarsuppe
(4-5 liter ferdig suppe)

  • 1 kg Gresskarkjøtt  (fra Muskat-, Flaske- eller Halloweengresskar)

  • ½ kg Gulrøtter, skrelt

  • ½ stk Chili, rød

  • 1 stk kinesisk hvitløk, skrelt

  • 1 stk løk, skrelt

  • Koriander, frisk, finhakket

  • 1 pk sukkererter

  • 300 gr Agurk

  • Salt, sotet pepper og sukker

  • 1,75 liter kyllingkraft eller grønnsaks kraft

  • 7 dl kremfløte

  • 1 stk Lime

     

    Fremgangsmåte:

    Gresskar, gulrøtter, chili, hvitløk og løk skrelles og kuttes i grove terninger, freses i olivenolje til de får en gylden glans.

  • Tilsett kyllingkraft/grønnsaks kraft og evt. vann til alt dekkes, kokes mørt.

  • Kjøres med stav-mixer til en glatt og smidig konsistens, tilsett fløte ok gi et nytt oppkok.

  • Smak til med salt, sotet pepper

  • Justèr evt. med vann for ønskelig konsistens

  • Press fersk lime over suppen rett før servering

  • Ristede & salte gresskarkjerner strøs på toppen som garnityr (oppskrift på frukt.no)

  • Serverings-tips: Hell kokende varm suppe over garnityret og det hele toppes med chiliolje og en skje Rørosrømme.

Flere gode gresskaroppskrifter finner du på frukt.no

 

Varme supper i kantinen!

Høsten er tid for gode og varme supper og her har Jørn laget en nydelig oppskrift til dere - uten kjøtt - for dere som ønsker ett kjøttfritt alternativ i kantinen.

Ønsker dere flere tips på gode supper til mange personer, ta kontakt med oss så hjelper vi med å finne god oppskrifter som passer til deres behov.

Potet & purreløksuppe med timiankrutonger

Ca 20 kantineporsjoner, 4 liter

1,5kg skrelt potet
1/2kg purreløk
2 stk kepaløk
1 stk kinesisk hvitløk
1 stk rød chili
2 liter grønnsakskraft
1 liter fløte
Tørket brød/"left over" av brød til krutonger
Frisk timian

  • Poteter vaskes, skrelles og kuttes grovt
  • Purrløk vaskes. Bruk det hvite til å gi smak til suppen. Kuttes litt finere enn potetene for å unngå tråder, freses i olivenolje sammen med potetene, chilli, hvitløk og løk.
  • Fyll på med kraft til det dekker og kok til grønnsakene er møre. Kjøres opp med stavmikser.
  • Spe med fløte og kraft til ønsket konsistens.
  • Smak til med salt og pepper
  • Server gjerne med presset limsaft, finhakket grønt fra purren, Chiliolje og snittede sukkererter.
  • Lag brødkrutonger: Brød kuttes i terninger, vendes i finhakket timian, salt&pepper, olivenolje og littrevet skall av en sitron. Ristes i panne eller i ovn til de er sprø og fulle av smak.
  • Eventuelt kan dere også bruke fisk, skalldyr eller kylling som garnityr for å gjøre suppen mer mektig.

 

 

 

 

 

 

 

Den Norske Epledagen tirsdag 26. september

Eple er en fantastisk frukt, som fortjener en feiring. Derfor innførte Opplysningskontoret for frukt og grønt Den Norske Epledagen i 1990.

Marker dagen med å lage gode epleretter i kantiner og restauranter - her er noen enkel tips:

  • Kutt opp eplebåter og legg de i litt sitronvann, så holder de seg lyse i fargen. Vi kan levere ferdig kuttede epler hvis dere ikke har tid til å kutte selv.
  • Kanel smaker nydelig både på kalde og varme epler, og ønsker dere en dipp kan dere bruke vaniljeyoghurt tilsatt kanel.
  • Som tilbehør til varm mat kan vi anbefale å steke epler og løk møre i pannen og tilsette salvie.
  • Ønsker dere bare en enkel markering, lag en frisk vri på salaten - putt i eplebiter, gjerne sammen med litt granateple.

Flere tips og masse gode oppskrifter finner dere på frukt.no

 

 

Vanskelig vekstforhold i Europa for epler og pærer

Været i Syd-Europa har vært tøft for frukt- og grønnsaksprodusentene. Det meldes om trær som blåser over ende eller knekker og frukt som faller av trærne før de rekker å plukke dem.

Slike ekstremsituasjoner påvirker markedsdekningen i stor grad og det meldes om stor prisøkning denne høsten.

Les mer om dette på informasjonsbrevet ved å trykke på "les mer"-knappen

Sommer, sol og masse god mat!

Endelig er solen kommet og ferien står for døren. Vi gleder oss over å se at lagret fylles med gode, norske grønnsaker - og selvfølgelig friske, smakfulle, norske jordbær.

Sommer er høytid for gode salater og friskt tilbehør, og vi har samlet noen favorittoppskrifter her som vi vil dele med dere:)

Salaten på bildet er et komplett måltid!  Her er oppskriften på "Sommersalat med mye godt i".
 

Jørn anbefaler disse spennende tilbehørene til sommerens måltider:

Tomatsalat «Non-Stop»

(Ca. 10 porsjoner)
Ca. 1,5 kg gode tomater (røde/gule cherry tomater, cocktail tomater, mini-plomme, grønne, bifftomater, Dulcita, Torrito etc.)
1 stk finhakket rødløk
2 stk finhakket sjalottløk
1 stk kinesisk hvitløk
Saft av fersk sitron
Basilikum & bladpersille
Olivenolje
Salt & pepper

Fremgangsmåte:
Vask og skyll godt alle råvarene. Del tomatene etter eget ønske, og finhakk løk og hvitløk.
Urter kan gjerne grov-hakkes for et mere «rustikk utseende».
Alt blandes lett sammen og smakes til med sitronsaft, olivenolje, salt, sort pepper.

 

Salat av bakte neper & beter

(a. 10-15 porsjoner)
1- 1,5 kg skrelte neper & beter
2-3 stk hvitløk
Fiske urter etter eget ønske
Olivenolje
Salt & sotet pepper

Fremgangsmåte:
Vask og skrell assorterte neper og beter. 
Kuttes i grove, røffe terninger og vendes godt i olivenolje, salt & sot pepper
Knus noen hvitløk og bak alt sammen i ovn til de er møre.
Vend inn friske urter og server enten som en kald salat eller lun/varm som tilbehør til kjøtt/fisk.

 

Rå revet nykål & byggryn

(Ca. 20 porsjoner)
Ca. 1,5 kg nykål
2 stk finhakket rødløk
300gr Bacon, stekt i strimler
Byggryn
Finkuttet persille
Ristet Cummin eller karve
Olivenolje
Salt & sotet pepper

Fremgangsmåte:
Riv/ eller finsnitt kål
Kutt og stek bacon, avkjøl
Rødløk og persille kuttes, og blandes med kålen
Smak til salaten med olivenolje, cummin eller karve salt og sotet pepper.

Rask og enkel «relish-aktig» :)

Bon appétit og god sommer!

Nye sesongvarer på lager!

Hvit tysk asparges, norsk grønn asparges og Vill-asparges

For Tyskerne har tysk, hvit asparges samme status som norske jordbær for nordmenn, og nå er det tid for å servere denne delikatessen. Server gjerne aspargesen med Hollandaisesaus som en egen rett, eller som tilbehør til en kald skinke. Husk å skrelle den hvite aspargesen før den kokes.
Denne retten kan også fint serveres med grønn norsk asparges :)

For de som ønsker noe helt spesielt kan vi tilby Vill-asparges! Dette er ikke lagervare og må bestilles i god tid.
 

Andre gode sesongvarer

Norsk rabarbra - se oppskrift på smakfull dessert for festdagene i mai lenger ned på siden.
Norske tomater - vanlige runde foreløpig, men neste uke forventes mange flere sorter.
Belgiske Jordbær - den beste sorten frem til den norske kommer.
Norske salater-  de fleste slag forventes inn i uke 21.

Tips! Hvis du lurer på hva vi har av norske varer kan du skrive "norsk" i søkefeltet i nettbestillingen, så kommer listen over alle varer med norsk opprinnelse:)

 

Rabarbra Crumble/Smuldrepai med rømmegratinering

Oppskriften gir ca 18-20porsjoner

Ingredienser:

  • 375gr sukker

  • 375gr meierismør

  • 750gr mel

  • 3ts vaniljesukker

    Alt dette smuldres sammen

  • 2,5kg Rabarbra

  • Sukker og kanel

Fremgangsmåte:
Skyll rabarbraen godt og kutt i terninger.
Vend terningene i sukkger og kanel
Legg i en paiform
Dryss Smuldredeigen over Rabarbraen og sted i ovn på varmluft 200grader i 20 min.

Serveres lun med en spennende rømmegratinering. Kan f.eks. også serveres med vaniljeis eller kesam med vanilje.

Rømmegratinering

Ingredienser:

  • 3 dl Seterrømme

  • Saft og skall av ½ sitron

  • 120gr sukker

  • Marg av ½ vaniljestang

  • ½ knust syltede rød/grønn pepperkorn

Fremgangsmåte:
Alt blandes og piskes opp igjen til kremaktig konsistens

Serveres som en dessert saus til alle typer bær og frukter og er nydelig over rabarbrapaien.

 

17. mai, er vi så glad i!

Til onsdag er det 17.mai, så benytt mandag og tirsdag til å handle inn og friske opp bord, kantine- og serveringsdisker med flotte farger for å markere dagen!

 - Lag en ball av aluminiumsfolie, stikk inn fryktspydene og pynt med grønne urter og flaggbånd. En perfekt dekorasjon på bordet, som også kan spises som dessert.

Vi har alle typer frukt ferdig kuttet og renset, så da er det fort gjort lage flotte dekorasjoner. Trykk på "Bearbeidet frukt" på nettbestillingen vår, så ser du noe av det du kan velge mellom. Hvis du savner noe på listen, gi oss beskjed så kan vi kanskje skaffe det :)

Se også på vår nyhetssak om sesongvarer - der finner du en oppskrift på en flott 17.mai dessert - Rabarbra Crumble.

Husk å bestille masse jordbær - det er alltid en vinner i mai!

Vi har også vaffelrøre, frossen, i 5kg spann, supert for travle maidager med mange arrangementer!  Gå til nettbestilling

 

Ser flere fine 17.mai tips på www.frukt.no

Ramsløken har kommet!

Det varme været gjør at Ramsløken har kommet allerede og vi anbefaler at dere prøver denne smaksrike planten i matrettene i ukene fremover.

Ramsløk vokser vilt og har ganske kort sesong på vårparten. Det er de liljelignende bladene som f.eks brukes som krydder, hakket og gjerne blandet i olje til en ramsløkpuré eller ramsløkpesto. Ramsløk smaker og lukter som hvitløk, og passer godt som tilbehør til både kjøttretter og fiskeretter.

Planten sies også å være helsebringende, ved å styrke blodårer og hjertet samt øke blodsirkulasjonen. Den skal også være gunstig for tarm og fordøyelsessystemet.

Trenger du tips til bruksområder, ta kontakt med våre selgere Jørn eller Tom Erik.

 

Miljøfyrtårnsbedrift

Forrige uke fikk vi tildelt beviset på at vi har blitt Miljøfyrtårnsbedrift :)

Veldig hyggelig at Ordføreren i Ski, Tuva Moflag, tok seg til tid til å besøke oss og slå av en prat. Vår trofaste medarbeider Lise var med på overrekkelsen og benyttet sjansen til å fortelle Ordføreren litt om utfordringene rundt kollektivtilbudet mellom Oslo og Langhus.

Vi er stolte over utmerkelsen og jobber videre for å nå nye miljømål!

Åpningstider i påsken

Vi ønsker alle våre kunder en riktig god påske!

Ønsker dere å bestille varer i påskeuken er våre åpningstider i slik:

Mandag 26. mars - kl 06:00 - 14:00
Tirsdag 27. mars  - kl 06:00 - 14:00
Onsdag 28. mars - kl 06:00 - 12:00
Skjærtorsdag      -  Stengt
Langfredag         -   Stengt
Påskeaften          -   kl 08:00-10:00
1. Påskedag         -   Stengt
2. påskedag        -   Stengt

Bestillingsfrist for kuttede frukt og grønnsaker:
For levering tirsdag 3. april   - Påskeaften kl 11:00

Vi minner om at tirsdag 3. april er en veldig travel dag for oss, så bestill gjerne i god tid dersom du skal ha levering denne dagen, og ha tålmodighet med våre sjåfører :)

Bilde: frukt.no

Dårlig vær i Syd-Europa gir høye priser på mange varer!

Det er nå veldig kaldt vær i Syd-Europa hvor mange av våre importvarer kommer fra.

Dette bildet er tatt i Murcia i Spania 18. januar, så det er ikke akkurat optimale vekstforhold for salater og andre grønnsaker for tiden.

Resultatet er at tilgangen på en del varer er lav og det kan være varer vi ikke får inn på lager i de kommende ukene. Dette gir også høye priser, så vær oppmerksom på prisene når dere bestiller.

Utfordringen er størst for salater, spinat, vårløk og Jordbær.

 

 

 

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out