Tid for høstfarger og halloween

Tid for høst og halloween, og vi har alle typer gresskar på lager.
Flaskegresskar, Muskatgresskar, Halloweengresskar, økologisk Hokkaidogresskar og nett med pyntegresskar. Bare søk opp gresskar i nettbestillingen, så får dere full oversikt.

Når dere har skåret ut flotte halloweengresskar til pynting er det fint å bruke innmaten til noe nytting. Under finner dere oppskrift på en supergod suppe hvor dere kan bruke både kjøttet og kjernene.

Gresskarsuppe-FG-05164_500.jpg

Jørns Gresskarsuppe
(4-5 liter ferdig suppe)

  • 1 kg Gresskarkjøtt  (fra Muskat-, Flaske- eller Halloweengresskar)

  • ½ kg Gulrøtter, skrelt

  • ½ stk Chili, rød

  • 1 stk kinesisk hvitløk, skrelt

  • 1 stk løk, skrelt

  • Koriander, frisk, finhakket

  • 1 pk sukkererter

  • 300 gr Agurk

  • Salt, sotet pepper og sukker

  • 1,75 liter kyllingkraft eller grønnsaks kraft

  • 7 dl kremfløte

  • 1 stk Lime

     

    Fremgangsmåte:

    Gresskar, gulrøtter, chili, hvitløk og løk skrelles og kuttes i grove terninger, freses i olivenolje til de får en gylden glans.

  • Tilsett kyllingkraft/grønnsaks kraft og evt. vann til alt dekkes, kokes mørt.

  • Kjøres med stav-mixer til en glatt og smidig konsistens, tilsett fløte ok gi et nytt oppkok.

  • Smak til med salt, sotet pepper

  • Justèr evt. med vann for ønskelig konsistens

  • Press fersk lime over suppen rett før servering

  • Ristede & salte gresskarkjerner strøs på toppen som garnityr (oppskrift på frukt.no)

  • Serverings-tips: Hell kokende varm suppe over garnityret og det hele toppes med chiliolje og en skje Rørosrømme.

Flere gode gresskaroppskrifter finner du på frukt.no

 

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out