Nye sesongvarer på lager!

Hvit tysk asparges, norsk grønn asparges og Vill-asparges

For Tyskerne har tysk, hvit asparges samme status som norske jordbær for nordmenn, og nå er det tid for å servere denne delikatessen. Server gjerne aspargesen med Hollandaisesaus som en egen rett, eller som tilbehør til en kald skinke. Husk å skrelle den hvite aspargesen før den kokes.
Denne retten kan også fint serveres med grønn norsk asparges :)

For de som ønsker noe helt spesielt kan vi tilby Vill-asparges! Dette er ikke lagervare og må bestilles i god tid.
 

Andre gode sesongvarer

Norsk rabarbra - se oppskrift på smakfull dessert for festdagene i mai lenger ned på siden.
Norske tomater - vanlige runde foreløpig, men neste uke forventes mange flere sorter.
Belgiske Jordbær - den beste sorten frem til den norske kommer.
Norske salater-  de fleste slag forventes inn i uke 21.

Tips! Hvis du lurer på hva vi har av norske varer kan du skrive "norsk" i søkefeltet i nettbestillingen, så kommer listen over alle varer med norsk opprinnelse:)

 

Rabarbra Crumble/Smuldrepai med rømmegratinering

Oppskriften gir ca 18-20porsjoner

Ingredienser:

  • 375gr sukker

  • 375gr meierismør

  • 750gr mel

  • 3ts vaniljesukker

    Alt dette smuldres sammen

  • 2,5kg Rabarbra

  • Sukker og kanel

Fremgangsmåte:
Skyll rabarbraen godt og kutt i terninger.
Vend terningene i sukkger og kanel
Legg i en paiform
Dryss Smuldredeigen over Rabarbraen og sted i ovn på varmluft 200grader i 20 min.

Serveres lun med en spennende rømmegratinering. Kan f.eks. også serveres med vaniljeis eller kesam med vanilje.

Rømmegratinering

Ingredienser:

  • 3 dl Seterrømme

  • Saft og skall av ½ sitron

  • 120gr sukker

  • Marg av ½ vaniljestang

  • ½ knust syltede rød/grønn pepperkorn

Fremgangsmåte:
Alt blandes og piskes opp igjen til kremaktig konsistens

Serveres som en dessert saus til alle typer bær og frukter og er nydelig over rabarbrapaien.

 

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out