Varme supper i kantinen!

Høsten er tid for gode og varme supper og her har Jørn laget en nydelig oppskrift til dere - uten kjøtt - for dere som ønsker ett kjøttfritt alternativ i kantinen.

Ønsker dere flere tips på gode supper til mange personer, ta kontakt med oss så hjelper vi med å finne god oppskrifter som passer til deres behov.

Potet & purreløksuppe med timiankrutonger

Ca 20 kantineporsjoner, 4 liter

1,5kg skrelt potet
1/2kg purreløk
2 stk kepaløk
1 stk kinesisk hvitløk
1 stk rød chili
2 liter grønnsakskraft
1 liter fløte
Tørket brød/"left over" av brød til krutonger
Frisk timian

  • Poteter vaskes, skrelles og kuttes grovt
  • Purrløk vaskes. Bruk det hvite til å gi smak til suppen. Kuttes litt finere enn potetene for å unngå tråder, freses i olivenolje sammen med potetene, chilli, hvitløk og løk.
  • Fyll på med kraft til det dekker og kok til grønnsakene er møre. Kjøres opp med stavmikser.
  • Spe med fløte og kraft til ønsket konsistens.
  • Smak til med salt og pepper
  • Server gjerne med presset limsaft, finhakket grønt fra purren, Chiliolje og snittede sukkererter.
  • Lag brødkrutonger: Brød kuttes i terninger, vendes i finhakket timian, salt&pepper, olivenolje og littrevet skall av en sitron. Ristes i panne eller i ovn til de er sprø og fulle av smak.
  • Eventuelt kan dere også bruke fisk, skalldyr eller kylling som garnityr for å gjøre suppen mer mektig.

 

 

 

 

 

 

 

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out