Høstmat

Høsten er tid for gode, varme supper og gryter og vi har masse flotte grønnsaker på lager for akkurat dette. Våre salgskonsulenter, som også er kokker, har mange gode oppskrifter på lager og deler gjerne med dere. Her har dere en oppskrift på suppe som egner seg godt nå du skal lage store porsjoner i kantine eller catering. Velbekomme!

Rotgrønnsaksuppe med Løpstikke

Dette er rustikk suppe med masse grove biter av grønnsaker og lite buljong, men med utrolig mye herlige smaker. (Vegetar)

Oppskrift:

· Ca. 20 porsjoner (lunsj/kantine-porsjoner)
· Gulrot
· Selleri
· Pastinakk
· Kålrot
· Beter
· Poteter fra Hadeland
· Purreløk eller vårløk
· Olivenolje
· Finkuttet Løpstikke
· 3-4. liter Grønnsakskraft

Fremgangsmåte:

· Alle grønnsaker vaskes, skrelles og kuttes i røffe, grove terninger, staver etc.
· Grønnsakenen Blancheres/forvelles hver for seg etter hver sin fasthet.
· Kok en egen separat grønnsakskraft, som reduseres ned til en ønsket mengde med kraftig smak.
· Hvis man ønsker en sterkere/Hot smak, kan man frese chili og hvitløk i olje sammen med de
blanscherte grønnsakene og deretter helle over kraften.
· Denne suppa er basert på mindre buljong/kraft enn mange andre supper.
· Anrettes som en «Broth» med finkuttet løpstikke og litt oliveolje på toppen.
· Godt brød og smør «A partè»

 

Foto: frukt.no

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out