Oljer og eddiker

Alle matoljer har gode egenskaper, og de største forskjellene ligger stort sett i smak og bruksområde. Oljer bør oppbevares på et kjølig, tørt og mørkt sted for å unngå at den blir harsk.

Vegetabilske matoljer framstilles av fettstoffer fra planteriket, for eksempel fra oliven, soya, solsikker, raps, mais og kopra. Animalske oljer kommer fra dyreriket, for eksempel fiske og hvaloljer. Kaldpressede oljer er oljer som har beholdt det meste av sin opprinnelige kvalitet og næringsstoffer i utvinningsprosessen.

Eddik blir brukt i matlaging og til konservering av mat. Eddik skal lagres lufttett og kjølig. Eddik skal være klar og ha en ren, sterk og sur smak som ikke er skarp. Hovedinnholdet i eddik er eddiksyre og vann. Etter hvilket råstoff som blir brukt i eddiken, får en vin-eddik, spriteddik, frukteddik, øl-eddik og malteddik. I noen eddiktyper blir det tilsatt fruktsafter og krydder.

Vi leverer et godt utvalg av oljer og eddiker i meget god kvalitet.

Member Login
Welcome, (First Name)!

Forgot? Show
Log In
Enter Member Area
My Profile Not a member? Sign up. Log Out